U subotu, 3. srpnja, Triatlon klub Zadar sudjelovao je na 6. TRIOP Preluk triatlonu u organizaciji Triatlon kluba Matulji. Kao i do sada trka na Preluku opravdala je očekivanja svih sudionika. Vrhunska organizacija, najveći sportski događaj ove godine na Kvarneru te preko 300 natjecatelja samo su neki od detalja koji su obilježili još jednu sportsku subotu za hrvatske triatlonce.

Trka međunarodnog karaktera, nastupili su triatlonci iz AUT, SLO, ITA, MKD, SK, HUN.

Zapažene rezultate postigli su najmlađi članovi Triatlon kluba Zadar te su u gotovo svim kategorijama u kojima su se natjecali i osvojili medalju. Tako su se u Zadar vratili s 3. mjestom u mini akvatlonu za djevojčice u kategoriji 7 godina i mlađe, (Iskra Bljaić)  2. mjesto za dječake u kategoriji Početnici A (Matija Ivanović) 3. mjesto za dječake u kategoriji Početnici A (Vito Gobin), 3. mjestom za djevojčice u kategoriji za Početnice A (Iva Kapljić), 1. mjestom u kategoriji Početnice B (Korina Babara)  7. mjestom za djevojčice u kategoriji za Početnice B (Iva Pejdo) 14. mjesto za dječake u kategoriji Početnici B (Noel Babin) i 24. mjesto za dječake u kategoriji Početnici B (Marino Ćoza).

Nakon najmlađih uslijedili su nastupi i onih malo starijih koji su u kategoriji supersprint triatlona za kadete plivali 375 metara, vozili biciklističku dionicu duljine 10 km i u konačnici odmjerili snage u trčanju na 2,5 km. David Pejdo osvojio je 3. mjesto u kategoriji mlađih kadeta U-13. Posebno veseli velik broj kadeta i mlađih kadeta i kadetkinja u Triatlon klubu Zadar koji su u ukupnom poretku ostvarili zapažene rezultate; Jakov Bljaić U-13 (7), Šimun Kapljić U-13 (12), Luka Ivanović U-15 (10), Bartul Mitrović U-15 (19), Mila Rukavina U-15 (12) i Marija Paleka U-15 (14)

U utrci sprint triatlona (750 m plivanje + 20 km bicikla + 5 km trčanje) nastupilo je ukupno 150 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za Triatlon klub Zadar nastupili su Nika Begić 2mj.  Ž-25, Ivan Gobin 1mj. M-40, Mile Rukavina 14mj. M-45  i Stipe Stagličić 9mj. M-30.

X
X