U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je svečanost povodom dodjele nagrada najboljim sportašicama i sportašima, te drugih priznanja što ih je utemeljila Športska zajednica Grada Zadra. Laureati su izabrani temeljem sportskih postignuća u 2022. godini, kao i temeljem dosadašnjih zasluga u razvoju sporta i doprinosa sportu u cjelini.

Ovom prigodom naš plivač Mihovil Ninčević (1997) – PK Jadera je proglašen za najboljeg sportaša s invaliditetom. Mihovil je svoju nagradu zaslužio svakodnevnim trudom i treninzima te je u protekloj godini ostvario niz vrhunskih rezultata.

Najvrijednije rezultate u 2022. godini ostvario je u Splitu na 50m bazenu Poljud gdje je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom CROATIA OPEN 2022. Na ovom  najmasovnijem, a ujedno i najznačajnijem natjecanju za plivače s invaliditetom koje se održava u Hrvatskoj svake godine nastupilo je 105 natjecatelja iz Crne gore, BiH, Hrvatske i Slovenije. Mihovil Ninčević (klasa S14) je nastupio u 4 discipline te je u svima doplivao do zlatne medalje i titule prvaka hrvatske u svojoj klasi, isplivao je i 3 nova državna rekorda te osvojio ukupno 8 medalja.

Info: antenazadar.hr

X
X