U prostoru dvorane Mocire održan je posljednji dio Europskog prvenstva u mažoret plesu Dvoranu su ispunile glasne pjesme navijača, živahne i vesele boje uniformi te vesela i ugodna atmosfera svih prisutnih.

Uz Hrvatsku kao domaćina bile su zastupljene i Češka, Poljska, Francuska, Srbija, Italija, Rumunjska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina. Prvenstvo je sudilo osam licenciranih sudaca iz Francuske, BiH, Poljske, Srbije, Rumunjske, Hrvatske i Češke.

Sve natjecateljice primile su svečane medalje za formacije, a službenim pobjednicama proglašene su Zagrebačke mažoretkinje.

– Kao što vidite, tribine su pune navijača, bilo je jako lijepo i sve je dobro završilo. Mi smo s plesom, defileom i koreografijom zadarskih mažoretkinja zaista zadovoljni, odlično su to odradile, kazala je Željka Vitlov, predsjednica Udruge zadarskih mažoretkinja.

Ovo natjecanje je privuklo ogroman broj mažoretkinja iz 210 formacija (grupa) i neformacija (sola, dua i trija). Osim natjecateljica i njihovih trenera, u Zadar je iz ovog razloga pristigao i velik broj navijača i članova obitelji, čime se ostvario velik broj noćenja u posezoni, ali i veliki učinak na promociju destinacije.

Organizatorica ovog natjecanja je Željka Vitlov, a suorganizator je Europski mažoretski savez. Prvi dan prvenstva započeo je neformacijskim programom nakon kojeg se održao defile mažoretkinja koje su se na taj način predstavile stručnom žiriju. Defile je krenuo sa Foruma, prošao Kalelargom, a završio je na Narodnom trgu. Natjecateljice su također imale priliku predstaviti svoj grad i zemlju koreografijom u pokretu koja je ulazila u konačnu ocjenu žirija. Prije samog proglašenja pobjednika, održale su se formacije statične koreografije kao posljednji dio natjecanja.

Izvor: zadarskilist.hr

X
X