Mažoretkinje Grada Zadra organiziraju Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje će se održati od 22. do 25. rujna ove godine. Natjecanje se će odvijati u dvorani u Mocirama, a drugi dio natjecanja, svečano otvorenje i paradni defile održat će se na Kalelargi i na Forumu.

Prema broju prijava, dolazi oko 2200 mažoretkinja iz 40 europskih gradova.

– Ovo je prvo Europsko natjecanje takvoga tipa u mažoret plesu u Gradu Zadru. Ja sam organizator natjecanja, a suorganizator je Europski mažoretski savez. Prvi dan natjecanja će se održati akreditiranje timova i skupni treninzi na Kalelargi. Drugi dan natjecanja odvijat će se neformacija u dvorani Mocire, a treći dan imamo prijem svih timova kod gradonačelnika u Kneževoj palači. Uz to, na Forumu će se održati svečano otvorenje prvenstva na kojem će se predstaviti svi timovi od ukupno 2200 mažoretkinja. Nakon toga imamo paradni defile kroz Kalelargu u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Posljednji dan natjecanja imamo koreografni program u Mocirama, kazala je Željka Vitlov, predsjednica Udruge zadarskih mažoretkinja i trenerica.

Velik broj vještih mažoretkinja moći će u sklopu ovog natjecanja pokazati svoj talent. Prema riječima organizatorice i trenerice, ona svoje mažoretkinje već dugo priprema za ovo natjecanje.

Izvor, foto: zadarskilist.hr

X
X