Humanitarni turnir „Tenisom do zdravlja“ u potpunosti je opravdao očekivanja svih onih koji su na bilo koji način bili uključeni u ovu humanitarno-sportsku akciju. Turnir se igrao u organizaciji Teniskog kluba rekreativaca Zadarske županije i Udruge Cukrići Zadar, a za cilj je imao prikupljanje novčanih sredstava za kupnju inzulinske pumpe, televizije za pedijatrijski odjel Opće bolnice Zadar te javne komunikacijske ploče za djecu iz spektra autizma.

U dva tjedna trajanja turnira prikupljeno je 45,017,20 kuna, a ta sredstva bit će i više nego dovoljna za nabavku svega onoga zbog čega se cijela priča i pokrenula.

– Stvarno smo prezadovoljni zbog načina na koji su svi involvirani u ovu priču reagirali. I to ne samo tenisači i tenisačice koji su bili i u onom sportskom dijelu programa, već i svi ostali koji nisu igrali ali su bili uključeni na neki drugi način. Svrha turnira je ispunjena, ostvarili smo cilj i jako smo sretni zbog toga. Ovo mora postati tradicija i svake godine ćemo pokušati malo po malo dizati ljestvicu – rekao nam je Tomislav Paleka, inicijator turnira i predsjednik Teniskog kluba rekreativaca Zadarske županije koji se ovom prilikom zahvalio svima onima koji su pomogli u realizaciji ovog hvale vrijednog događaja.

– Prije svega to su naši vrijedni volonteri koji su bez obzira na ove nesnosne vrućine zadnjih dana bili svima uvijek na raspolaganju. Zahvale idu i Marijani Ikić koja nam je pružila ruku podrške kao i našim Cukrićima te REC produkciji koja je radila live stream završnice.

Doris Bajlo iz Udruge Cukrići Zadar također je izrazila zadovoljstvo prikupljenim sredstvima ali i činjenicom kako je cijela priča imala jako dobar odjek u javnosti.

– Drago mi je da smo imali priliku educirati sve sudionike turnira kao i sve okupljene oko ovo priče oko naših dijagnoza i s čime se mi svakodnevno borimo. A to su predrasude koje nerijetko čujemo od ostale populacije, a kojima prkosimo – kaže Bajlo.

U sportskom dijelu ove humanitarne akcije nastupilo je ukupno 160 tenisačica i tenisača, od toga 128 u konkurenciji muškaraca i 32 u konkurenciji žena. Kod tenisačica naslov prve pobjednice turnira ponijela je Antonija Goja koja je s 3:6, 6:3 i 10:6 bila bolja od Nikoline Perić, dok je titula kod tenisača pripala Domagoju Vidakoviću koji je s 1:, 6:3 i 10:7 nadigrao Zvonimira Tudorovića.

– Svi mečevi su bili sjajni, a pogotovo oni u samoj završnici gdje smo imali priliku vidjeti dva gotovo identična finala u obje kategorije. Cijela se priča zaokružila na najbolji mogući način u predivnoj atmosferi koju je dodatno podgrijavao voditelj Igor Jelenić – Toto, a posebna je priča bio nastup naših zadarski sportaša Marka Popovića, Jure Ružića, Ivana Ninčevića i Stipu Žunića koji su odigrali meč za pamćenje – zaključio je Paleka.

Izvor:  noviradio.hr

X
X