Pretposljednje, 29. kolo Prve županijske malonogometne lige donijelo je puno neizvjesnosti, ali i potvrdilo statuse većine klubova. Varoš i Tin će se prvog i drugog mjesta izravno u polufinale doigravanja dok će plasman među četiri najbolja sastava u međusobnim dvobojima tražiti Kontrol biro, Murvica, Idassa Nadin i Stanovi. Od ranije je poznato da su u Drugu ligu ispali Poljica i Vrsi Riba nekretnine, a Sv. Ante MS Express očekuju kvalifikacije za ostanak u ligi. Tako je jedina dvoboja uoči zadnjeg kola tko će još u kvalifkacije, Gauni ili Plovanija.

Nekoliko dvoboja odigranih prošli vikend konkuriralo je za status ljepotice kola. Varoš je s 5:4 svladala Kontrol biro koji je u 34. minuti izjednačio na 3:3. Minutu kasnije na drugoj strani u kratkom razmaku mrežu su pogodili Mate Bugarija i Mateo Bralić i tako riješili utakmicu. Jedan gol više postignut je u srazu rezultatski neopterećenih Sambe i Stanova. Filip Sentić je s dva gola donio vodstvo Stanarcima, Poličanci uzvraćaju s četiri gola zaredom da bi u 35. Sentić pogodio još jednom za završnih 5:5. Gauni su se protiv Idasse Nadin nadali bodovima spasa. I dobro im je krenulo nakon što je Vice Birkić u 2. minuti pogodio za 1:0. Taj je rezultat na semaforu stajao do 28. minuti kada je Roko Stojanov izjednačio, a minutu kasnije pogodio je i Luka Petrović za tri boda Idasse koja je osigurala najmanje šesto, a ima priliku i za peto mjesto u doigravanju. Zato je priliku za mirno zadnje kolo propustila Plovanija koja je u slučaju pobjede protiv Murvice mogla potvrditi status za sljedeću sezonu. No, završilo je 2:2 s kojima je Plovanija na plus dva u odnosu na Gaune. Tin se mučio protiv Ploče koja je do 30. minute imala 1:0 da bi u sljedećih sedam minuta prvaci iz 2020. postigli tri gola s kojima su uzeli »broj dva«. Loš početak drugog poluvremena, u kojem je primio tri gola, koštala su Sv. Antu poraza od Poljica čiji igrače nije obeshrabrilo ispadanje iz lige te su »svece« povukli u kvalifikacije.

KONTROL BIRO 4 – VAROŠ ZDC 5

KONTROL BIRO AUTO ROGIĆ: Škoda, Pinčić, Zanki, Anić 1, Baraba, Čule, Genda 2, Kojić 1, Pedišić, Nekić.
VAROŠ ZARA DENTAL CENTAR: Bugarija 1, Jurlina 1, Nović, Župan, Bralić 1, Orlović, Oljica, Horvat 2.

TIN 4 – PLOČA 1

TIN: Miletić, Kresović, Katalinić 1, Dundović, Kolega 1, Burčul 1, Jovančević, Baždarić.
PLOČA: Katuša, Kresović, Bandalo 1, Čačić, N. Jurjević-Adžić, Šarić, B. Jurjević 1, Volpi Kobal, Pedić.

GAUNI 1 – IDASSA NADIN 2

GAUNI: M. Stojanov, Banović, D. Stojanov, Mršić, Vidaković, Birkić 1, Jurišić, Mitrović, Šarić, Tolić, Lazarevski.
IDASSA NADIN VINA VINKETA: Šarin, Repić, Remšak, R. Stojanov 1, Petrović 1, Kapitanović, Šamija, Jakušić.

POLJICA 5 – SV. ANTE MSE 4

POLJICA: Žura, V. Vučković 3, I. Vučković, Ročak 2, Kojić.
SV. ANTE MS EXPRESS: Ban, Gagula 2, Zrilić 1, Popov 1, Tokić, Čošić, Viduka, Lipotica, Župan.

SAMBA 5 – STANOVI 5

SAMBA: Š. Zdrilić, Galešić 1, Lončar 3, Š. Kovačević 1, S. Zdrilić, F. Kovačević.
STANOVI: Pedić, Šarlija, Sentić 3, Erlić 1, Maruna, Pahljina, Perica, Modrić, Bugarija 1.

PLOVANIJA 2 – MURVICA 2

PLOVANIJA: Juričić, Čirjak, Skukan 1, Srzić, Jurac 1, Kokić, Jergan.
MURVICA: Jarmanović, Jović 1, Žilić, Bašić, Marković, Lučić 1, Šarlija, Margarin, Surać.
Redoslijed: 1. Varoš ZDC 63, 2. Tin 58, 3. Kontrol biro AR 52, 4. Murvica 47, 5. Stanovi 44, 6. Idassa Nadin 44, 7. Samba 36, 8. Ploča 34, 9. Puntamika 29, 10. Plovanija 25, 11. Sv. Ante MSE 24, 12. Gauni 23, 13. Poljica 15, 14. Vrsi Riba nekretnine 7 bodova.
Strijelci, 25 golova: Deni Kolega (Tin); 24 golova: Ante Mandić (Stanovi); 20 golova: Nino Jurjević Adžić (Ploča); Mate Bugarija (Varoš ZDC)…

Sinjoretovo i Višnjik novi prvoligaši

Završilo je natjecanje u Drugoj ligi iz koje u prvoligaško društvo sele prvak Sinjoretovo i drugoplasirani sastav Višnjik. U kvalifikacije za Prvu ligu će Raštane Kanela i GBS, a kako je ranije od natjecanja odustao Lovinac nitko nije izravno ispao. No, za drugoligaški status sljedeće sezone borit će se Zaton i Rupalj, dvije najlošije momčadi, koje očekuju kvalifikacije sa Zadrankom i Futsal Murvicom, drugoplasiranim sastavima iz skupina Treće lige.
Rezultati 26. kola: GBS – Tornado Bibinje 5:2, Paklenica – Young boys GI 5:1, Rupalj – Raštane Kanela 3:9, Zaton – Sinjoretovo 2:5, Višnjik – Brodarica Ml invest 7:6.
Redoslijed: 1. Sinjoretovo 62, 2. Višnjik 51, 3. Raštane Kanela 44, 4. GBS 33, 5. Young boys GI 28, 6. Tornado Bibinje 27, 7. Kontra 26, 8. Paklenica 24, 9. Brodarica Ml invest 24, 10. Ugljan 24, 11. Zaton 19, 12. Rupalj 14 bodova.
Strijelci, 34 gola: Danijel Toman (Višnjik); 28 golova: Blaž Katuša (Sinjoretovo); 22 gola: Stipe Čirjak (Raštane Kanela)…

Izvor, foto:  zadarskilist.hr
X
X