Županijski savez školskoga športa, u suradnji s plivačkim klubovima Jaderom i Zadar u bazenu u Športskom centru Višnjik organizirao je i proveo županijsko plivačko prvenstvo za srednjoškolke i srednjoškolce.

Za natjecanje se prijavilo 49 učenica i učenika iz Ekonomsko birotehničke i turističke škole, Gimnazije V. Nazora i Gimnazije F. Petrića, Tehničke škole, Gimnazije J. Barakovića i Medicinske škole A. Kuzmanića. Na programu su bile discipline 50m slobodno, 50m leđno, 50m prsno, 50m leptir te štafeta 4x50m slobodno.

Na kraju natjecanja zbrojem bodova iz svih isplivanih disciplina u muškoj konkurenciji prvo mjesto su zauzeli članovi Gimnazije Franje Petrića sa 70 bodova, na drugom mjestu je Tehnička škola sa 64 boda dok je treće mjesto zauzela Gimnazija Vladimira Nazora sa 62 boda.

U ženskoj konkurenciji za prvo mjesto su se izborile plivačice Gimnazije Vladimira Nazora sa 70 bodova, na drugom mjestu je Gimnazija Jurja Barakovića sa 64 boda dok je treće mjesto zauzela Tehnička škola sa 62 boda.

U muškoj konkurenciji su nastupili i plivači Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar koji su zauzeli četvrto mjesto, Gimnazija Jurja Barakovića peto mjesto i Medicinska Škola Ante Kuzmanića šesto mjesto, dok su plivačice Medicinske Škole Ante Kuzmanića nastupile van konkurencije jer nisu bile u punom sastavu.

photo, info: 057

X
X