Sa svakog natjecanja na kojem se natječu, hrvačice i hrvači HK Zadar kući se vraćaju s odličjima i tako upisuju uspjehe kluba  i Zadra u ovom sportu. Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za mlađe dječake i djevojčice (natjecatelji rođeni 2008., 2009. i 2010. godine), održanom u Zagrebu (Pešćenica), u konkurenciji 133 natjecatelja iz 19 klubova, mladi Zadrani imali su dosta uspjeha.

Bilo im je to treće nacionalno prvenstvo, a nastupili su: Marcela Šumski, Mara Peroš, Emanuela Rados, Mia Urić, Lovre Strika, Petar Mihaljević, Luka Maruna i Luciano Matić.

Najuspješniji je bio Lovre Strika koji je između 22 natjecatelja osvojio zlato u kategoriji do 59 kg. Strika je na putu do prvog mjesta u osmini finala bio bolji od Tonija Mijića (Šibenik), potom je u četvrtfinalu svladao još jednog Šibenčanina, Luku Batinicu, a u polufinalu je pobijedio Andrija Kelebuha iz Sesvetskog Kraljevca.

Pobjednički niz Strika je zaključio u finalu protiv Mislava Murlina (PIK Vrbovec). Ostali zadarski dječaci nakon jedne pobjede zaustavljeni su u sljedećem nastupu.

Kod djevojčica najuspješnije su bile Emanuela Rados Marcela Šumski. U kategoriji do 49 kg Rados je s dvije pobjede i jednim porazom završila na drugom mjestu dok je Šumski u kategoriji do 44 kg bila treća. U ukupnom redoslijedu zadarske djevojčice su ekipno zauzele treće mjesto.

– Nakon dugog razdoblje bez natjecanja, šest medalja s PH u tri tjedna (kadeti, mlađi i stariji dječaci i djevojčice) označavaju pravi povratak hrvanja na zadarsku sportsku scenu. Uskoro nas očekuje još natjecanja, do kraja godine planira se održati međunarodna liga za kadete i međunarodni turnir Herkul open 13. studenoga, a očekujemo i nadamo se kako će se pronaći termini za održavanje natjecanja u slobodnom načinu hrvanja koja su zbog Covida 19 bila izbačena iz kalendara natjecanja. U našem klubu imamo izvrsne hrvače koji se jako dobro snalaze u obje olimpijske discipline hrvanja, pa se nadamo i novim rezultatima. Za kraj godine bit će održan i tradicionalni Međunarodni božićni turnir koji svake godine okupi veliki broj natjecatelja iz cijele Europe, kazao je Vladimir Menčik, trener Zadrana.

 

photo, info: zadarski.hr

X
X