Europski tjedan sporta projekt je koji je inicirala Europska komisija s ciljem podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću među građanima Europe, a koja će se ove godine održati sedmu godinu zaredom.

Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator za Republiku Hrvatsku, zaduženo je za organizaciju nacionalnih događanja, promidžbu te koordinaciju svih aktivnosti na području Hrvatske. Brojni dionici poput županija, gradova, općina, sportskih saveza, sportskih klubova i organizacija, korporacija, profesionalni sportaši, osobe iz javnog života i građani već godinama prepoznaju vrijednost ovog projekta te svojim sudjelovanjem pomažu prenijeti poruku o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću i sportom u javnosti.

Stoga ovom prilikom pozivamo sve članice Zajednice da se uključe u Europski tjedan sporta 2021. te samostalno organiziraju sportska događanja u razdoblju od 23. do 30. rujna 2021. g., a sva događanja možete prijaviti na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta.

Ministarstvo turizma i sporta će na službenoj stranici Europskog tjedna sporta promovirati sve prijavljene događaje te će sukladno svojim mogućnostima osigurati određenu količinu promotivnih materijala i rekvizita. Nadalje, pozivaju se svi fitness i sportski centri da u sklopu Europskog tjedna sporta ponude svojim građanima dane otvorenih vrata u svom klubu ili centru. Također, Ministarstvo turizma i sporta organizirat će niz događanja diljem Hrvatske, a sve informacije o programu i rasporedu uskoro će biti objavljene na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta.

Izvor: zsugos.hr

X
X