U organizaciji Atletskoga kluba Fortius iz Zadra na atletskom stadionu na Višnjiku u četvrtak, 10. lipnja 2021. održane su kvalifikacije u sklopu Erste Plave lige, atletskoga natjecanja koje već godinama okuplja osnovnoškolce i promovira atletiku.

U sedam disciplina natjecali su se trećaši, četvrtaši, petaši i šestaši, a poslije završetka svih kvalifikacijskih skupina, najbolji će sudjelovati na završnom natjecanju u rujnu u Zagrebu.
Zadarske kvalifikacije, na kojima je sudjelovalo 345 djevojčica i dječaka – najviše do sada u Hrvatskoj – svečano je otvorila Blanka Vlašić, proslavljena visašica i legendarna hrvatska atletičarka, rekorderka… jedna od ambasadorica ovoga natjecanja. U svom se stilu Blanka malo i zaigrala okušavši se u bacanju kugle i vortexa, što je kod nazočnih izazvalo erupciju oduševljenja.

U Zadru je događaju pribivala i Ivana Brkljačić, negdašnja sjajna hrvatska kladivašica koja, uz ostalo, po završetku natjecateljske karijere aktivno promiče atletiku širom Hrvatske.

U AK Fortius iznimno su zadovoljni organizacijom i provedbom zadarske kvalifikacijske skupine pri čemu ističu da je bilo podosta dobrih rezultatskih postignuća, kao i podatak da se na natjecanje na Višnjiku prijavila – i da je i sudjelovala – i jedna djevojčica iz Splita jer u njezinu gradu ove godine nema Erste Plave lige.

Kako je bilo na Višnjiku na kvalifikacijama za Erste Plavu ligu, pogledajte u galeriji Višnjik.hr.

Foto,info:  višnjik.hr

 

X
X