MEVZA turnir, koji je ujedno i prvi krug kvalifikacija za odbojkaško U17 Europsko prvenstvo, igra se ovog vikenda u Zadru. Šest ženskih i sedam muških U17 reprezentacija natjecat će se od 12. do 14. ožujka u ŠC Višnjik i SD Bibinje te pokušati izboriti prvo mjesto koje vodi direktno na Europsko prvenstvo.

U grupnoj fazi natjecanja hrvatske odbojkašice igrat će s Austrijom i Slovenijom u skupini A dok su u skupini B Mađarska, Češka i Izrael. Hrvatska reprezentacija svoj nastup otvara večeras u 19.30 sati utakmicom sa Slovenijom.

‘’Očekujem od turnira da probamo odigrati najbolje što možemo, a možda nam se otvori i prilika da ga osvojimo. Mislim da je u ovim godinama sve uravnoteženo i male su razlike između ekipa budući da su to djevojke koje su na samom početku svoje odbojkaške karijere. Prvi dan je turnira, pogledat ćemo sve ekipe koje sudjeluje i znati više, ali sigurno nećemo odustati od velikih ciljeva!’’ – najavio je izbornik hrvatske ženske U17 reprezentacije Miodrag Stojaković.

Od ostalih susreta danas će zaigrati i Slovenija i Austrija, Izrael i Češka te Mađarska i Češka.

Hrvatski odbojkaši u skupini A su sa Slovačkom i Slovenijom, a u skupini B su Češka, Izrael, Mađarska i Austrija. Prva utakmica za naše reprezentativce je sa Slovačkom danas od 17 sati.

‘’Slovačka je velika nepoznanica, kao uostalom i drugi sudionici budući da se zbog korone dugo ništa nije igralo. Oni igraju prvu utakmicu sa Slovencima pa ćemo imati više saznanja i bit ćemo spremniji. Nadam se da će dečki biti na razini i dobro reagirati na ono što smo tražili od njih tijekom ovih priprema.’’ – najavljuje susret izbornik hrvatske muške U17 reprezentacije Antonio Surać.

Danas će još igrati i Slovačka i Slovenija, Češka i Izrael, Mađarska i Austrija, Izrael i Austrija te Češka i Mađarska.

Druga i treća ekipa na turniru izborit će dodatne kvalifikacije koje se igraju od 6. do 9. svibnja, a Europsko prvenstvo igra se od 10. do 18. srpnja u Slovačkoj i Mađarskoj.

Izvor:  hos-cvf.hr

X
X