Povijesni uspjeh ostvarili su mladi zadarski boksači boksačkog kluba ARES na Prvenstvu hrvatske za mlađe kadete i kadete.

BK Ares iz Zadra je najuspješniji klub ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske. Osvojili su četiri zlata, dvije srebra i tri bronce, a njihov boksač Andrejas Baričević osvojio je pehar za najboljeg boksača prvenstva.

Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadete održano je na Zagrebačkom velesajmu od 6. do 9.11.

Boksači BK Ares, kao jedini predstavnik iz Zadra, bili su najbrojnija ekipa na PH s čak devet boksača koji su cijelo prvenstvo odboksali na visokoj razini. Prvenstvo je bilo zahtjevno s velikim brojem kvalitetnih boksača.

Boksači BK Ares u nepune tri godine postojanja osvojili su 30 državnih medalja.

Prošlog mjeseca BK Ares je nastupio na Hrvatskoj boksačkoj ligi i Zagreb Openu gdje su također bili uspješni, a što im je, navode treneri Vedran Bajlo Nikola Marketin, bila odlična priprema za ovo PH.

Andrejas Baričević osvojio je zlatnu medalju i pehar za najboljeg boksača turnira, a zlatnu medalju su također osvojili Mihael Baričević, Marino Sudinja i Vid Kučan. Srebrenu medalju su osvojili Luka Matijević Niko Dražina, dok su broncu osvojili Luka Gabriel Ninčević, Mate Milardović i Ivan Nekić.

Iz kluba su naveli kako svoj uspjeh na Prvenstvu hrvatske posvećuju preminulom mladom boksaču Ivanu Mitroviću.

X
X