“Zadar, europski grad sporta” naziv je izložbe fotografija otvorene u utorak, 3. studenog 2020. na otvorenom dijelu Višnjika.

Na ogradi koja okružuje vanjske terene u sklopu Športskog centra postavljene su fotografije kojima se Zadar predstavlja kao grad sporta i sportske atmosfere ističući razne skupine sportaša, od onih najmlađih pa do najstarijih dobnih skupina, te od amatera pa sve do nagrađivanih profesionalaca.

Tom je prigodom predstavljen i logotip kojega je za potrebe promocije naslova izradio mladi dizajner Hrvoje Bazina.

“Cilj projektnog zadatka bio je oblikovati znak koji će u apstraktnoj formi asocirati na sportsku i kulturnu dimenziju grada Zadra. Znak se temelji na principima teorije gestalta. Statične forme kružnice i pravokutnika dekonstruirane su dinamičnom antiformom vala. Simbol sportaša grafički je definiran jednostavnim prikazom morskih orgulja i metaforičkom vezom sunca i lopte.” – opisao je svoj logotip mladi autor.

“Ovom izložbom želimo na svojevrstan način najaviti titulu Europski grad sporta 2021. koju je (titulu) naš grad nakon kandidature zavrijedio u jakoj konkurenciji. Izabrane i izložene fotografije predstavljaju Zadar kroz sportsku prizmu, dočaravaju sportsko ozračje i sportski duh ističući različite skupine sportaša i rekreativaca, od najmlađih do najstarijih, te sportaše i amatere i profesionalce” – rekla je tom prigodom Dina Bušić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra.

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, istaknuo je da je Višnjik sa svojom raznolikom sportskom i rekreacijskom infrastrukturom na određeni način postao dnevni boravak mnogih Zadrana (oko četiri tisuće dnevno).

U pripremu izložbe sportskih fotografija bila je uključena i Športska zajednica Grada Zadra. Njezina predsjednica Snježana Jurinić podsjetila je na dugogodišnje sustavno osmišljanje i realizaciju sportske i rekreacijske politike, te da i izložene fotografije zorno potvrđuju da je Zadar uistinu grad sporta.

Izvor: narodni-list.hr
višnjik.hr

X
X