Najmlađi uzrasti hrvatske odbojke okupili su se ovog vikenda na najbrojnijem natjecanju u Zadru na prvenstvima za najmlađe kadetkinje i kadete do 13 godina i prvenstva za najmlađe kadetkinje do 11 godina. Titula prvakinja do 13 godina pripala je ekipi OK Dinamo, do 11 godina odbojkašicama HAOK Mladost, a prvaka do 13 godina mladim odbojkašima MOK Grobničan.

Odbojkašice OK Dinamo pobijedile su OK Belišće 2:0 (25:15, 25:19) te završile nastup na prvenstvu bez izgubljenog seta.
‘’Jako sam zadovoljna igrom ekipe koja je odradila cijeli turnir na visokoj razini i s minimalnim brojem pogrešaka.
Čestitam svim ekipama na ostvarenom rezultatu.’’ – rekla je trenerica OK Dinamo Mateja Krmpotić.

Odbojkašice HAOK Mladost pobijedile su ekipe ŽOK Ivanec rezultatom 2:1 (15:6, 14:15, 15:6).

Momčad MOK Grobničan u finalu je bila bolja od OK Medicinar Trnje rezultatom 2:1 (11:25, 25:12, 15:10).  ‘’Sretni smo i zadovoljni, ponosna sam na dečke. Igrali su od prve minute skoncentrirano i staloženo, to se isplatilo. Priželjkivala sam dobar rezultat jer je dobra generacija, ali ovo je stvarno vrh vrhova!’’ – rekla je Beatrice Haramija, trenerica MOK Grobničan.

Najbolja igračica u kategoriji do 13 godina je Maša Mlinar (OK Dinamo), igračica do 11 godina je Karla Gulin (HAOK Mladost), a najbolji igrač do 13 godina je Mihael Moreti (MOK Grobničan).

Prvenstva su se održala u dvorani ŠC Višnjik i Dvorani Mocire, bez prisustva publike i uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera za sudionike.

Izvor:  www.hos-cvf.hr  (Hrvatski odbojkaški savez)

X
X