Odbojkaško prvenstvo Hrvatske za kadetkinje održalo se ovog vikenda u Zadru te na parketima dvorana Višnjik i Mocire okupilo 27 klubova. Titula najboljih pripala je odbojkašicama ŽOK Osijek koje su u napetom finalu pobijedile HAOK Mladost 3:2 (12:25, 25:20, 26:24, 16:25, 16:14). Sve utakmice igrale su se bez prisustva publike te uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera.

‘’Ovo je bilo jedno stvarno lijepo finale. Igrati s Mladosti uvijek je velika čast, ovaj put se otvorilo na našu stranu. Možda ću kad sjednem i pogledam utakmicu znati što smo dobro napravili. Nekako smo planirali da ćemo se naći s ekipom Splita ali jako sam sretan što smo predstavili našu Slavoniju i pokazali da i tamo ima dobrih odbojkašica!’’ – izjavio je nakon utakmice trener ŽOK Osijek Dario Fančović.

Odbojakšice Osijeka na putu do finala pobijedile su ekipe OK Pule, OK Đakova, OK Neba, OK Kaštela i HAOK Rijeke CO. Finalna utakmica s Mladosti bila je neizvjesna do samog kraja, a borbene odbojakšice Osijeka zasluženo su odnijele pobjedu.

‘’Osvojile smo prvo mjesto, borile smo se do samog kraja, nismo nimalo popuštale protivnicama. Presretna sam i ponosna zbog svoje ekipe!’’ – izjavila je nakon utakmice kapetanica ŽOK Osijek Rea Rajndl.

Treće mjesto pripalo je ekipi OK Split koja je slavila nad odbojkašicama HAOK Rijeke CO 3:1 (25:12, 20:25, 25:19, 25:18). Najbolja tehničarka prvenstva je Rea Rajnol (ŽOK OSIJEK), najbolja blokerica Veronika Budimir (HAOK MLADOST), najbolji libero Nika Županić (ŽOK OSIJEK), najbolja primačica Ana Burilović (OK SPLIT), najbolja pucačica Karla Kolobarić (ŽOK OSIJEK), a najbolja igračica je Andrea Mihaljević (HAOK MLADOST).

Posebno treba istaknuti igračicu OK Umag Emu Stikić koja je nagrađena za fair play. Ema je u utakmici s Rijekom, nakon jedne dvojbene situacije koja je odlučivala pobjednika, priznala da je posljednja dirala mrežu. Time je ekipa Rijeke izborila pobjedu i plasman u polufinale, a Ema pokazala poštenje svojstveno samo velikim sportašima.

Izvor:  www.hos-cvf.hr  (Hrvatski odbojkaški savez)

X
X