U subotu 12. rujna u Zadru će se održati 10. izdanje Zadar Open Water natjecanja, posljednjeg plivačkog maratona što će ga u ovoj sezoni organizirati KDP Donat. Natjecanje će se odviti na bazenu Kolovare i plivat će se na kružnoj stazi dužine 1.250 metara.

Cro Cup i CroCup OPEN natjecanje u daljinskom plivanju održava se u dužini od 5.000 m. Staza je pravokutnog oblika dužine te se plivaju četiri kruga. Start je sa sjeverne strane mula, pliva se obrnuto od kazaljke na satu. Početak CroCup, CroCup Open natjecanja i Zadarskog plivačkog maratona je zajednički u 9 sati.

“Zadarski 25” održava se u dužini od 2.500 m, što znači da se plivaju dva kruga. Na Zadarskom plivačkom maratonu mogu sudjelovati i članovi plivačkih klubova i rekreativci iz RH iz inozemstva do popune sigurnosnog limita broja sudionika od 150 natjecatelja. Žene i muškarci nastupaju istovremeno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno.

Svaki natjecatelj nastupa na vlastitu odgovornost a za natjecatelje mlađe od 18 godina svojim potpisom jamči roditelj ili staratelj. Prijaviti se može online formularom na https://kdpdonat.hr/prijava-za-maraton/

Izvor: 057info.hr

X
X