U utorak, 11. kolovoza na bazenu Kolovare održano je županijsko natjecanje LJETO 2020. na kojem je nastupilo 145 plivača iz 3 kluba iz županije: PK Jadera Zadar, PK Dupin Biograd i domaćin PK Zadar.

Plivači i plivačice 7 dobnih kategorija predstavilo se nastupima u svojim disciplinama: 50m noge slobodno, 50m slobodno, 50m leđno, 50m prsno, 50m leptir. Plivali su oni najmlađi od 6 i 7 godina, neki od njih su ovo ljeto tek i proplivali; do onih najstarijih -kategorija A (15 godina i stariji), među njima i plivači koji se natječu na državnim prvenstvima. PK Zadar čestita svim plivačima, pogotovo onima koji plivanje treniraju samo po ljeti, te poziva sve zainteresirane na jesen na bazen Višnjik gdje se nastavljaju programi početkom školske godine.

Najbolji plivači po kategorijama u svojim su disciplinama bili nagrađeni medaljama, iako nije bilo svečanosti podjele medalja, veselja nije nedostajalo.

Za PK Jaderu je nastupilo 15 plivača, a osvojili su 18 zlata, 6 srebra i 2 bronce; za PK Dupin Biograd je plivalo 50 plivača a osvojili su 8 zlata, 12 srebra i 12 bronci, a za PK Zadar je plivalo 80 plivača koji su došli do 25 zlata, 25 srebra i 22 bronce. U čak tri podjele PK Zadar je imao prvo, drugo i treće mjesto.

Svi rezultati se mogu vidjeti na stranici kluba wwwpkzadar.hr

U sklopu županijskog natjecanja domaćin je pozvao i najuspješnije plivače generacije koji upisom na fakultete, nakon srednjoškolskog bavljenja sportom na neki način opraštaju od Kluba. Plivači “Zadra” Božo Puhalović, Sandro Barić i Barbara Ćustić dobili su plaketu za doprinos plivačkom sportu u gradu i Klubu; svo troje plivača predstavljalo je klub na najvišoj državnoj razini; sudjelovali su u akcijama reprezentacije Hrvatske te osvajali seniorske državne medalje. Od navedenih troje, sigurno ostajanje u plivanju potpisao je Božo Puhalović koji je upisao studij u SAD sa ciljem nastavka aktivnim bavljenjem plivanjem što PK Zadar posebno veseli. Od otvaranja bazena Višnjik ovo je drugi plivač koji nastavlja plivačku karijeru i kroz fakultetsko obrazovanje na što su treneri posebno ponosni.

PK Zadar poziva članove da nastave sa treniranjem tijekom cijelog kolovoza na bazenu Kolovare gdje se ljetna škola plivanja odvija svako jutro do 31. kolovoza.

Izvor:
057info

X
X