Hrvatski olimpijski odbor (HOO), najviša sportska udruga u Hrvatskoj, novi je pokrovitelj vodećeg hrvatskog sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. HOO, kao član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), sigurno je i najveća instanca kada je u pitanju sport pa je ovo priznanje Aktivnoj Hrvatskoj i tim veće.
Posebna važnost projekta je i u vrijeme koronavirusa kad su zatvorena sportska borilišta, kad nemamo prilike vježbati svakodnevno pod stručnim vodstvom te smo više nego ikad svjesniji važnosti odgovornog ponašanja i brige za vlastito zdravlje.

– Prepoznali smo i podržavamo projekt Aktivna Hrvatska koji provodi razne edukacije diljem Hrvatske posljednjih godina. Vodeći hrvatski stručnjaci na raspolaganju su građanima savjetima i rješenjima, a sve kako bi svi zajedno postali zdravija i aktivnija nacija. Uz vrhunske sportaše, HOO-u je itekako važan aspekt i rekreativaca te zdravlje Hrvatske u cjelini. Ovaj projekt primjer je kako zajedničkim naporima možemo mijenjati svijest i navike građana kad je tjelesna aktivnost u pitanju! – izjavio je Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a.

Aktivna Hrvatska ove godine provodi zajedničke treninge, savjetovanja i edukacije diljem Hrvatske. Osma sezona započela je najvećim dvoranskim treningom u Areni Zagreb na kojem je sudjelovalo više od 350 vježbača. U doba koronavirusa, vodeći stručnjaci iz Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, Hrvatske liječničke komore, Biotreninga i Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma na tjednoj bazi putem medija educiraju građane te daju besplatna rješenja kako ostati aktivni i zdravi. Aktivna Hrvatska ove će godine edukacije provoditi u Sisku, Vodicama, Osijeku, Dubrovniku, Zadru i Zagrebu.

– Čast nam je da smo prepoznati od strane Hrvatskog olimpijskog odbora. Ovo je sigurno najveće priznanje za projekt. Ovo je i velika obaveza za naš tim da u osmoj, ali i idućim sezonama, bude što konkretniji i što više na raspolaganju svima kojima je potreban savjet ili rješenja kako unaprijediti kvalitetu života. U nadi da će ovo izazovno razdoblje, kad su nam uobičajene aktivnosti ograničene, što prije završiti veselimo se povratku i odlasku u brojne gradove Hrvatske u kojima ćemo provoditi treninge i edukacije! – izjavio je Toni Dabinović, glasnogovornik projekta Aktivna Hrvatska.

Već dvije sezone projekt Aktivna Hrvatska može se vidjeti u cijeloj Hrvatskoj i posredstvom Sportske televizije, koja, osim promocije sporta i olimpizma, veliku pozornost pridaje i svim rekreacijskim aktivnostima koje pridonose zdravom životu naših građana.

X
X