Europski tjedan sporta
23.09. – 30.09.
Zadar

Središnji državni ured za šport i ove godine, po peti puta zaredom, organizira Europski tjedan sporta (ETS), projekt pokrenut na inicijativu Europske komisije za promicanje športa i tjelesne aktivnosti. Glavna tema kampanje je „#BeActive“ te se njome potiče javnost na aktivnost i podiže svijest o dobrobiti tjelesne aktivnosti, a održava se od 23. do 30. rujna u svim zemljama Europske unije. Europski tjedan sporta okuplja pojedince, tijela javne vlasti, športski pokret, civilno društvo i privatnike, a lokalnim inicijativama potiče na redovnu tjelesnu aktivnost športaše, rekreativce te svakog drugog pojedinca, bez obzira na dob i tjelesnu pripremljenost.

Europski tjedan sporta provodi se u suradnji s nacionalnim koordinatorima te različitim partnerima, a organiziran je oko središnjih tema – Obrazovanje, Radno mjesto, Otvoreni prostor, Športski klubovi i Fitness centri. Za svako od navedenih okruženja organizirat će se brojne inicijative i aktivnosti na različitim razinama (europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj).

Od prošle godine u sklopu Europskog tjedna sporta održava se i #BeActive Night čije je prvo izdanje održano krajem rujna 2018. godine u pulskom Amfiteatru.

Ove godine #BeActive Night održati će se 28. rujna 2019. godine na zadarskoj rivi uz instalaciju Pozdrav suncu, gdje će se za sve zainteresirane građane organizirati grupni treninzi iz nekoliko različitih športova/aktivnosti. Treneri/voditelji će s glavne pozornice voditi vježbače kroz program, a uz glazbene ritmove građani će imati priliku uvjeriti se kako i vježbanje može biti zabavno i ispuniti nas energijom te učiniti naš život boljim. Sam projekt osmišljen je kao proslava kombinacije aktivnosti i zabave.

Za sve ostale informacije o događaju kao i prijave za sudjelovanje u Europskom tjednu sporta posjetite web stranicu https://europski-tjedan-sporta.hr .

X
X