47. Plivački maraton Preko – Zadar
05.08.2019.

Kao i prijašnjih godina, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te obljetnice „Oluje“, dana 05.08.2019. godine, održao se Plivački maraton Preko – Zadar u organizaciji Plivačkog kluba „Zadar“. Ove godine je maraton doživio svoje 47. izdanje na dobro utvrđenoj stazi duljine 4500 metara.

Maraton je startao u 09:00 sati s rive u Preku a cilj je bio na vanjskom zidu bazena Kolovare u Zadru. Na maratonu su sudjelovali natjecatelji obaju spolova, članovi športskih klubova i rekreativci iz Republike Hrvatske i inozemstva. Ukupno se prijavilo 110 natjecatelja svih dobnih skupina.

Najbrže je dionicu preplivao Božo Puhalović iz Plivačkog kluba Zadar u vremenu od 55 minuta i 32 sekunde, prosječnom brzinom od 4,86 km/h. Drugo mjesto u konkurenciji muškaraca osvojio je Jakov Aralica iz Hrvatskog akademskog kluba daljinskog plivanja Mladost s vremenom od 1 sat i 33 sekunde, dok je treće mjesto pripalo Šimunu Srziću iz Kluba daljinskog plivanja Donat koji je na cilj doplivao za 1 sat 45 sekundi.
Najbrža plivačica je bila Lucija Aralica iz Hrvatskog akademskog kluba daljinskog plivanja Mladost koja je stigla na cilj za 1 sat i 33 sekunde, prosječnom brzinom od 4,46 km/h.
Druga među ženama Dina Volarević iz Plivačkog kluba Zadar je prošla ciljem s vremenom od 1 sat, 1 minutu i 38 sekundi. Trećeplasirana je bila Mia Solaja iz Trojan SC-a koja je maraton prošla u vremenu 1 sat, 6 minuta i 12 sekundi.

Najmlađi plivač Maksim Vrkić iz Plivačkog kluba Jadera je sa svojih 10 godina preplivao dionicu i stigao na cilj za 1 sat, 24 minute i 43 sekunde, dok je najmlađa plivačica bila Zara Medanić iz Plivačkog kluba Zadar (2009. godište). Najstariji ovogodišnji natjecatelj je bio Antonio Nicolo Dellavia sa 75 godina i vremenom 1 sat, 46 minuta i 51 sekundu osvojivši drugo mjesto u kategoriji +70 gdje je pobjedu odnio Ante Cvitanović s vremenom:
1 sat, 32 minute i 46 sekundi. Maraton je otplivala i Marija Badrak, invalid iz PK Naratona ZG.

Nakon još jednog uspješnog maratona Preko – Zadar, koji je okupio brojne zaljubljenike u plivanje, kupače i sportaše, uslijedila je dodjela medalja u svim kategorijama te nastavak druženja uz tradicionalni domjenak na Otvorenom plivalištu Kolovare u Zadru.

Galerija fotografija

X
X